Így segítünk Neked

Ha felkeresel bennünket, mindenekelőtt megkérünk rá, hogy meséld el részletesen, hogy mi a vállalkozásod profilja, mióta működik, milyen termékeket értékesítesz vagy szolgáltatásokat nyújtasz? Ki a célközönséged, hány alkalmazottad van? Nyitottál-e külföldre? Milyen nehézségeid voltak az elmúlt időszakban? Volt-e valami, ami örömre adott okot?

Ezt követően szeretnénk megtudni, hogy milyen elvárásaid vannak egy könyvelővel szemben? Szeretnél-e elmélyedni céged számviteli, adózási folyamataiban vagy inkább az üzletre fókuszálnál? Szükséged van-e rendszeres adatszolgáltatásra?

Ezután mondom én el, hogy mi hogyan dolgozunk, mit várunk el Tőled.

A könyvelési anyagot szeretjük minél előbb megkapni, hogy be tudjuk osztani a munkát. E tekintetben teljesen rugalmasak vagyunk. Jöhet az anyag e-mailen (ha a mennyisége lehetővé teszi), fel lehet tölteni felhőbe vagy a számlázó programod felületére, küldheted futárral. Az is megoldható, hogy mi menjünk érte.

A digitalizáció ma már lehetővé teszi, hogy a munkánk kisebb részét tegye ki az adatrögzítés és inkább a tanácsadásra, elemzésre tudjunk több időt fordítani. Ezért Téged is megkérünk, hogy küldj nekünk fájlokat, amelyek lehetővé teszik, hogy hamarabb végezzünk a havi anyag feldolgozásával. Ezeket részben a számlavezető bankod felületéről tudod letölteni, részben a számlázó programodból tudod kinyerni. A technika azt is lehetővé teszi, hogy a bizonylatok könyvelése után azonnal jelezzük, ha valamelyik számlát magadnál felejtetted. Minél előbb megkapjuk az anyagot, annál hamarabb fogod megtudni, hogy mennyi áfát, kiskereskedelmi adót vagy turizmusfejlesztési hozzájárulást kell utalnod. Ugye nem kell részleteznünk ennen óriási előnyét.

A béreket a hónap első napjaiban számfejtjük, tehát 5-éig tudni fogod, hogy mennyit kell utalnod 12-én. Ugyancsak a hónap vagy negyedév első napjaiban tájékoztatunk a fix összegű adókról. Például a cégautó adóról, de ide sorolható az iparűzési adó előleg is, amelynek összegét szintén jó előre lehet tudni.

Szeretünk előre dolgozni, célunk, hogy a könyvelésed naprakész legyen, mert csak így biztosítható, hogy napokon belül komplett főkönyvet kapj tőlünk, ha pl. egy hitel miatt szükséged van rá.

Vágner Emília

Könyvelő, adótanácsadó