Adózás

Bár mindenekelőtt könyvelők vagyunk, elengedhetetlen része a munkánknak az adószabályok naprakész ismerete. Így van némi rálátásunk arra, hogy az eltérő profilú és méretű vállalkozásoknak milyen lehetőségei vannak.

Célunk, hogy mindenki annyit adózzon, amennyit muszáj.

Miután elmesélted nekünk, hogy mire is vállalkoztál, átnézzük, hogy a Te cégedben milyen lehetőségek rejlenek. Sorra vesszük, hogy hogyan fizeted az áfát? Pl. lehet-e a számlák kiállítását úgy időzíteni, hogy jobb legyen a céged likviditása, érdemes-e áttérned a pénzforgalmi áfára vagy adókötelessé tenned alapból adómentes ügyleteket.

Hogyan adózol a nyereséged után? Mostanra nagyon sokan áttértek a kisvállalati adóra, de a társasági adóban is vannak lehetőségek.

Mennyi adót illetve járulékot fizetsz a munkavállalóid után? Tudod-e, hogy milyen egyéb juttatási formák vannak és azok után mennyi adóteherrel kell számolnod?

Ha megismerjük a tevékenységedet, a terveidet, a cégedben zajló folyamatokat, kiderítjük, hogyan tudjuk optimalizálni adófizetésedet nemcsak a forgalmi és a jövedelemadózás területén, de az olyan kisebb volumenű adókkal kapcsolatban is, mint pl. a cégautó adó, az egyszerűsített foglalkoztatás vagy a turizmusfejlesztési hozzájárulás.

Vágner Emília

Könyvelő, adótanácsadó