Áraink

Reméljük, hogy nem okozunk Neked csalódást azzal, hogy nem fogsz konkrét számokat találni ezen az oldalon. Ha már böngészted az oldalunkat, láthattad, hogy rengeteg információra van szükségünk ahhoz, hogy egy vállalkozást megismerjünk. Árajánlatot sem tudunk Neked addig adni, amíg meg nem ismerünk.

Annyi azonban elmondható, hogy közepes vállalkozások esetében, ahol a tevékenység viszonylag egyszerű, az árképzés alapját a bizonylatok mennyisége adja. Ilyenkor egész egyszerűen sávokat alakítunk ki és annak függvényében fizet az ügyfelünk, hogy adott hónapban összesen hány darab kimenő és bejövő számlája volt. Azt gondolom, hogy ez a konstrukció mindkét félnek előnyös, mert a vállalkozó kevesebbet fizet, ha éppen nincs akkora forgalom, ha viszont beindul, a többletmunkát mi is ki tudjuk számlázni. A tapasztalat egyébként azt mutatja, hogy ezek a vállalkozások is hozzávetőleg minden hónapban ugyanannyit fizetnek, mert viszonylag széles sávokkal dolgozunk és az ingadozások sem olyan nagyok a számlák mennyiségének tekintetében.

Van egy magasabb minimum árunk, amit annak is ki kell fizetni, akinek pl. csak havi két számlája van. Emiatt a kisebb vállalkozások könyvelését nem vállaljuk, meghagyjuk azoknak a könyvelő kollégáknak, akik rájuk specializálódtak.

A nagyobb vállalkozások esetében azonban egyedi árat adunk. Itt többnyire összetett a tevékenység, az egész cég működésének a megértése nagyobb tapasztalatot igényel. Emiatt a bizonylatok mennyisége kevésbé játszik szerepet az árak kialakításánál.

Úgy alakítjuk árainkat, hogy abba időnkét beleférjen pl. egy hosszabb beszélgetés, tanácsadás, hitelkérelem kitöltése vagy banki adatszolgáltatás.

Olyan árat adunk, amennyiért szívesen elvégezzük a munkát és amennyit Te is szívesen kifizetsz, mert úgy érzed, hogy kapsz valamit a pénzedért. Például kevesebb adót fizetsz, mint korábban vagy egy tapasztalt, megbízható üzleti partnerre tettél szert.

Vágner Emília

Könyvelő, adótanácsadó