Köztartozásmentes adózói adatbázis: új szolgáltatás vezet be a NAV! | Konyvelesobudan.hu
Blogger
Google+
Facebook
Youtube
Pinterest

Köztartozásmentes adózói adatbázis: új szolgáltatás vezet be a NAV!

Október 25-ével – egyelőre teszt üzemmódban – új szolgáltatást vezetett be az adóhatóság. A köztartozásmentes adózói adatbázisban szereplő adózók felé értesítést küld, amennyiben az adatbázisban történő szerepeltetésük feltételei már nem állnak fenn.

(Csak röviden: ha szeretnéd, hogy a te vállalkozásod is bekerüljön a köztartozásmentes adózói adatbázisba, kérelmedet a hónap utolsó napjáig kell beküldeni a nav felé. Ezt te vagy könyvelőd az ún. KOMA elnevezésű nyomtatványon teheti meg. Az adóhatóság minden hónap 10-én frissíti az adatbázist és ha a te vállalkozásod is megfelelt a feltételeknek, akkor felvételt nyerhetsz a legjobbak közé.)


A hónap utolsó napján az adóhatóság azt is ellenőrzi, hogy a tagok még teljesítik-e az előírt feltételeket. Ha nem, akkor automatikusan törölték a céget az adatbázisból majd erről utólag (!) értesítést küldtek.

Sokszor persze nem arról volt szó, hogy az adózók milliós adótartozást halmoztak fel, csupán néhány ezer forint adó befizetése maradt el, vélhetően figyelmetlenségből.  Ez különösen az EKAER szám igénylésre kötelezetteknek volt súlyos érvágás, ha ugyanis nincsenek benne az adatbázisban, nem mentesülnek a biztosítéknyújtási kötelezettség alól.

Komoly segítséget jelent tehát a nav előzetes figyelmeztetése, mert így a vállalkozások kapnak néhány nap haladékot, hogy rendezzék adótartozásukat.

Hasznosnak találtad ezt a bejegyzést? Oszd meg ismerőseiddel is!

Még több tanácsra van szükséged? Találkozzunk személyesen, írj e-mailt vagy telefonálj!

Iratkozz fel hírlevelünkre, és olvasd el 13 + 1 ingyenes adótippünket!

 

Feliratkozás 13+1 adótipp sorozatra

A *-al jelölt mezők kitöltése kötelező

Ön az alábbi jelölő négyzet bejelölésével feliratkozhat hírlevelünkre. Az adatkezelés jogalapja az Ön önkéntes hozzájárulása. Célja hírlevél, benne reklámok küldése. A hírlevélről bármikor leiratkozhat. Az adatkezelésről és érintett jogairól további információk az Adatkezelési tájékoztatónkban találhatók.

Hírlevelünkről bármikor leiratkozhat. Az adatkezelési tájékoztatót itt éri el: http://www.konyvelesobudan.hu/adatkezelesi-tajekoztato

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.