Adóazonosító jel gyerekeknek | Konyvelesobudan.hu
Blogger
Google+
Facebook
Youtube
Pinterest

Adóazonosító jel gyerekeknek

2017. január 1-jétől kizárólag azok után a gyerekek után lehet családi kedvezményt igénybe venni, akiknek van adóazonosító jelük. Attól függően, hogy a csemete mikor született, különböző helyzetek állhatnak elő.A 2005. december 31-ig született gyerekek születésükkor még nem kaptak adóazonosító jelet. Amennyiben ők 2016. december 31-ig nem töltik be 25. életévüket, a nav hivatalból megképezte és levélben ki is küldte az adóazonosító jelet. November folyamán az adókártyák is postázásra kerültek.

A 2006. január 1. és 2008. december 8. között születtek már kaptak adóazonosító jelet, ezt levélben küldte ki az adóhatóság a szülőknek.

2008. december 8-át követően pedig már az adókártyát is elkészítették az újszülötteknek.

Véleményem szerint a legproblémásabb korosztály a most 8-10 évesek, hiszen a legtöbb szülő biztosan nem emlékszik, hová tette  évekkel ezelőtt az apeh levelét, amelyben a csecsemő adószámát küldték.

Nekik az a feladatuk, hogy egy közeli nav ügyfélszolgálaton kérjenek igazolást a gyermek adóazonosító jeléről. Ugyanitt célszerű az adókártyát is megcsináltatni neki. Hálás lesz, ha majd munkába áll és nem kell  ezzel foglalkoznia.

Ugyanez a teendője mindenkinek, aki valamilyen okból nem kapta meg, vagy nem találja a gyermek adóazonosító jelét.

Hasznosnak találta et a bejegyzést? Ossza meg ismerőseivel is!

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és olvassa el 13 + 1 ingyenes adótippünket!

 

Feliratkozás 13+1 adótipp sorozatra

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.